Friday, December 23, 2011

i am NOT READY yet

Assalamualaikum,
tak jawab, dosa..
kalau jawab,sayang..
:D

sorry,latey ni,tangan ni gatal je nak update blog
*ok,tau pasai pa..
dah boleh hapai dah huruf kat keyboard ni,
sebab selalu sgt taip assignment..
#ok,tipu jaaa..hehe..

A few days ago,
tengah godek-godek fb,
tiba-tiba,terbaca 1 status ni,



my heart was beating so faster!
godek-godek lagi,
ye,mama mr.pH meninggal,
innalillahhiwailaihirrajiun..
still remember pH?
kalau sape yg follow blog dari awal,
dia akan tau sape pH:)

terkejut sgt tau berita tu,
pH and family kuat ye?
ALLAH lebih sygkan beliau.
doakan semoga mama pH berada dalam kalangan org yang beriman,
insyaALLAH,amin.
Al-Fatihah.
status pH

lepas baca status pH,terus teringat mama ayah,
then terus hntr msg kat mama,


mama,jaga diri tau,jaga kesihatan semua,kakak doakan family kita sihat sihat semua,mama tunggu kakak balik ye?kirim salam kat ayah,suruhh ayah jaga diri tau,sayang mama.

ingat mama tak reply,then dia tanya kenapa..
    
tak ada apa ma,mama kawan kakak baru meninggal..

mama reply,
   nak buat mcm mana kak,dah ajal,tak ada sape boleh halang.

ok,mama faham maksud msg tuh!

tapi mama,tunggu kakak berjaya dulu ye ma?

mama reply for the last msg,
  
 InsyaALLAH.

On the next day,
call mama,
borak-borak,
mama:  kakak,kawan mana yang mama dia meninggal tuh?
saya:  ala,mama,pak imam yang kakak minat tuh dulu ma,
mama:   ouh,org kelantan tuh?
*dalam hati saya,'ouh,eh,mama aku ingat laaa!'
mama tanya mcm-mcm jugak,
mama suh doakan untuk mama pH,
Al-fatihah.

To,mr.pH..
be strong ok?
Allah sedang menguji kamu..
semoga kamu tabah hadapinya..


Ya ALLAH,aku masih belum bersedia untuk menghadapi kehilangan seorg yang amat berharga dalam hidupku,
Kau berikanlah aku peluang untuk membahagiakannya walaupun sekali,
biarkanlah dia tersenyum gembira dengan kejayaan aku..
sayang mama ayah selalu:')
#tak sabar nak peluk cium dekat LCCT nnt!
















2 comments:

wawahebat said...

salam~ ckp pasal mak ned,.. teringat roti mak ned yg sedapppppp tuhh!!! nk makan lagi plz! T.T

anamilikDIA said...

saabbb!mama dah takbuat roti dahh..hehe..buat satay kebab pulak;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...