Friday, September 30, 2011

hanya Engkau yg bertakhta di hati:)

"Ya Allah, di manakah Engkau selama ini yang bertakhta di hati? Kenapa ia sekarang telah terganti dengan makhlukMu? Kenapa diri terlalu tega menggantikan tempat teragung itu dengan insan dan makhlukMu yang hina?"
"Ya Rabbi, pegang hati ini, dakaplah ia seerat-eratnya, jangan sesekali biarkan ia termiliki oleh makhlukMu, aku tidak sanggup menggantikan tempatMu dengan yang lain, tidak sanggup juga berkongsi rasa itu, ku cuma mahu kasih itu teragung untukMu, aku cuma mahu rindu itu terpatri untukMu, aku cuma mahu cinta itu hanya membunga untukMu Tuhan, jangan biarkan daku terkalahkan dengan emosi dan perasaan yang seringkali dipermainkan oleh syaitan.
Tuhan, Izinkanlah! Cuma ingin Engkau yang bertakhta di hati ini "
Ya muqallibal qulub, tetapkanlah jiwa ini setulusnya di jalanMu, pancarkan cahaya bagiku di jalan yang gelap agar aku tidak teraba-raba kesepian sendirian di hujung jalan yang kelam, jangan biarkan ku terus begini tanpaMu disisi.

ya ALLAH,Kau jauhkan mereka dan mereka semua dr pandangan ku,jika benar si dia tercipta untukku,dekatkanlah si dia dgn caraMu,jika tidak,aku berserah kepadaMu ya Rabb:)
perjalananku masih panjang untuk berjuang:)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...