Sunday, October 24, 2010

pak imam:D


I wanna be yours..
Ana saja je..hahha..tak ade pape ponn…ana dah lama tak update blog..rindu gilerrrrr!seriuss!aishh,hari2 bestfren saya dgr yg saya ckp saya ni rindu family,si dia,rindu nak update blog la,ape la…sian diorang...
hehehe..sory eh aben and skyn…:)                     
ana ade story nak cerita!tapi ni bukan cerita sebenar tau..hahha..tak ade kne mengena pun,anggap je ana tipu,haha,boleh tak macam tu?hehe..ceritanye mcm ni..
ade someone ni,jatuh hati kat si “A” ni..nak tau mcm mana dia jatuh hati?si mamat “A” ni jd imam masa solat terawih masa bulan pose hari tu..mase dia nmpk mamat ni masuk surau blok dia,dia ckp dalam hati yg mamat tu xkan jd imam malam tu,nak tau sbb ape sahabat ana ni ckp macam tu?haha..sbb mamat ni muka nakal..agak nakal la jugak..mamat tu pkai bju purple katanye..jd mase imam tu angkat takbir,sahabat ana ni terpandang kat imam,rupa2nye mamat purple tu!haa…kan dah,tak pasal2 sahabat ana ni bersangka buruk kat org..masyaALLAH..nak tau?sahabat ana betol2 dah jatuh hati kat pak imam tu..sebab…suara dia masa imamkan kitorg,mmg akan attract org..buat org suka dgr suare dia..tak berenti sampai situ,roommate sahabat ana pun tibe2 ckp psl pak imam “A” tu..hahaa..haaa,sudah..
ramai dah jatuh hati rupenya!hahaa..sbnrnye taka de la ramai mana pun,ana saja buat gempak..hehe..jgn marah..selang berapa hari tu,sahabat ana ni solat terwih kat dataran kolej kitorang,sebab tak hujan..nak tau sape yg azan time masuk waktu solat isyak?mamat “A” tu!
Aduh..sahabat ana mmg betol angau kat pak imam tu!ana tak tipu..haha..nama dia start dgn huruf…hehehe..tak boleh bgtau!rahsiaa…sahabat ana tau byk jugak la pasal dia..hehe..org dah angau,mcm tu la kan..kalau boleh nak tgok muka pak imam tu hari2!hahhaa..sah angau gila sahabat ana ni..mana tak suara dia sedap mcm tu..bdk skola agama..kat…ehem2…tak boleh bgtau!hahaa..sume tu private and confidential…hahaa..asif ana..tapi,ada satu hari tu,dia bgtau ana,yg dia nak diam je…kalau tak,before ni,dia nak num pak imam tu,nak cntct pak imam tu..mana tau boleh masuk line ke..hahaha..tapi,dia tak nak dah..dia ckp,biarlah ALLAH yg tentukan segalanya..ALLAH kan tau segalanya..yg terbaik untuk hambanya..:)
Dia ckp,biar dia diam,dia akan terus berdoa utk seseorg yg boleh bombing dia kearah kebaikan..insyaALLAH.. same2 kita doakan kebahagiaan kita bersama ya sahabat..hehee..hbis dah cerita pasal pak imam tu…kalau nak tau,pak imam tu boleh tahan la..bak kata org,boleh go la…tp,tu tak x penting,yg penting iman kat dada,sbb kita nak bsama sampai syurga nnt,insyaALLAH..AMIN

2 comments:

dhirar al-azwar said...

cite nih, tak kesa sohih am khoto'.....
tp ad pgajaran...
manusia mmg ske buruk sgka..padahal nta2 org itu lbey mulia dr kita....
dan cinta manusia tak kemana...
kita kan milik Dia...

anamilikDIA said...

yup..btol tu..jgn kita sangka buruk kat org...
ana ada pngalaman,ana ada sahabat yg bertudung labuh...tp,perangai dia..biarlah ALLAH saja yg tau...wallahualam..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...